دستگاه منبع تغذیه

منبع تغذیه چیست؟
یکی از حیاتی ترین تجهیزات آزمایشگاهی منبع تغذیه است.
تمام مدارهای الکترونیکی برای آن که عملکرد مطلوبی داشته باشند به منبع تغذیه احتیاج دارند.همانطور که گفتیم منبع تغذیه یا Power supply یک عنصر حیاتی برای مدارهای الکترونیکی محسوب می شود این تجهیز انرژی الکتریکی را برای بار فراهم می کند بدین صورت که انرژی الکتریکی از مولد را دریافت کرده و جریان را به ولتاژ مورد نظر تبدیل می کند.هم چنین از این دستگاه برای:
1. محدود کردن جریان تظیم شده
2. قطع کردن جریان در زمان رخ دادن یک خطای الکتریکی
3. تصحیح ضریب توان
4. ذخیره ی انرژی بای انتقال آن در زمان های قطع شدن مولد انرژی
استفاده می شود.

ویژگی های یک منبع تغذیه آزمایشگاهی خوب چیست؟
برای تشخیص یک منبع آزمایشگاهی خوب باید به موارد زیر دقت کنید: نوع بازه ی خروجی ولتاژ، بدنه ی فلزی برای دفع حرارت، قابلیت برنامه ریزی، دارا بودن ولوم کنترل با تفکیک پذیری کم و زیاد، قابلیت حفاظت در برابر اتصال کوتاه، دارا بودن ولوم محدود کننده جریان، امکان کنترل جریان خروجی، وجود خروجی با ولتاژ ثابت، فراهم کردن ولتاژ های منفی، نمایش ولتاژ خروجی و جریان مصرفی، نمایشگر دیجیتال و آنالوگ، وجود خروجی دوبل و …

چگونه یک منبع بی کیفیت را از با کیفیت تشخیص دهیم؟
با این سه مدل تست میتوانید کیفیت منایع را مقایسه کنید: درصد خطای پایین: بهتر است درصد خطای یک منبع تغذیه را با مالتی متر بسنجید. درصد خطای کمتر از ۰/۱ ولت به معنای آن است که دستگاه از کیفیت خوبی برخوردار است. در حال حاضر دستگاه هایی با درصد خطای ۰/۰۰۱ ولت نیز وجود دارد که قیمت آن ها بسیار بالاست. دستگاه خود را به یک لامپ متصل کنید. اگر دستگاه افت ولتاژ نداشت، کیفیت خوبی دارد. منبع را اتصال کوتاه کنید. اگر ولتاژ و جریان هر دو صفر شوند، منابع بی کیفتی هستند و بهتر است خریداری نشوند.

طرز کار منبع تغذیه آزمایشگاهی چگونه است؟
دستگاه های منبع تغذیه را معمولا با روش کار بسیار ساده طراحی می نمایند تا بتوان به راحتی از آن استفاده کرد. با وجود همین سادگی، امکان اشتباه نیر وجود دارد. پس بهتر است قبل از کار با آن به خوبی با دستگاه آشنا شوید. منابع تغدیه دارای قابلیت ولتاژ ثابت و جریان ثابت هستند و در مدل های پیشرفته تر حالت های مقاومت ثابت و توان ثابت را نیز مشاهده می کنیم. اگر جریان و یا ولتاژ را به مدار اعمال کنید، با توجه به قانون اهم که بیان میکند: “جریان و ولتاژ نسبت معکوس دارند” ، تعیین می شود. بنابراین شما نمی توانید مقدار ولتاژ و جریان را به طور همزمان تعیین کنید. شما می توانید برای جریان خروجی محدودیتی تعیین کنید. بر روی این دستگاه، پیچی قرار داده شده است به نام current limiter. با کمک آن می توانید جریان خود را محدود کنید.
مصارف منبع تغذیه
آزمایشگاه های آموزشی و تحقیقاتی
تغذیه ی مدارات الکترونیکی
کامپیوترها
جوشکاری
صنعت نور و لیزر
سیستم های فوتوولتائیک

المان های منبع تغذیه
1. Transformers : ترنسفورمر دستگاهی است که برای تبدیل ولتاژ خطی به ولتاژی که سطح متناسب با جریان الکتریکی دارد استفاده می شود.ولتاژ خطی ترنسفورمر که برای مصارف تجاری استفاده می شود برای مدارهای الکترونیکی مناسب نیست چرا که این مدارها به ولتاژ کمتری نیاز دارد.
2. Rectifire :یکسو کننده ها ولتاژ AC را به پالسی تبدیل می کنند.از جمله مشخصات مهم یکسوکننده می توان به راندمان،ضریب ریپل،ولتاژ و جریان پیک اشاره کرد.
3. Filter :فیلتر، مداری است که برای اصلاح، تغییر شکل یا حذف بخشی از فرکانس‌های ناخواسته یک سیگنال الکتریکی یا همه آن‌ و عبور سیگنال‌های مورد نظر به‌کار می‌رود
4. Regulator: کلمه رگولاتور(regulator) برگرفته از فعل regulate به معنای تنظیم کردن بوده و در این مقاله رگوولاتور ولتاژ مد نظر ماست چرا که برای ما ولتاژ را تنظیم می کند.در منابع تغذیه بسیار مهم است که در خروجی یک ولتاژ ثابت داشته باشیم که نوسانی نداشته باشه تا به المان های مداراسیب وارد نشود.

نوشتهٔ پیشین
دوربین حرارت سنج وارد
نوشتهٔ بعدی
دستگاه کره نورسنجی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید