نمونه رنگ‌های شاخص CRI جهت اندازه‌گیری

این شاخص یا تست نوری و نور مرجع در ۸ رنگ مختلف وجود دارد و معمولاً نمرات یک تا صد مختص به یک رنگ خاص است. اما در پایان میانگین امتیازات CRI یا شاخص سنجش نور را ارائه می‌دهد. البته نتیجه این سنجش یک بازده عددی بین 1 تا 100 است و معمولاً عدد 100 نزدیک‌ترین کیفیت به نور خورشید خواهد بود. اما امروزه در لامپ‌ کم مصرف ال ای دی با توجه به پیشرفت علم این مرز اندازه‌گیری کیفیت تغییر کرده است.
استانداردهای نوری هم اینک در صنایع بزرگ بر اساس پارامترهای جدید و کاربردی‌تر که بر اساس علم روز اثبات شده انجام می‌شود. امروزه این نمونه رنگ ۸ عددی به ۹۹ رنگ افزایش پیدا کرده است‌. با این تفاوت که در گذشته این استاندارد تنها به منظور ارائه شباهت ظاهر رنگ نور بود اما امروزه دامنه آن نیز باید بررسی شود.
با افزایش رنگ‌ها از ۸ به ۹۹ دامنه رنگ جدا از شباهت بین ظاهر رنگ نور با رنگ استاندارد مورد توجه قرار می‌گیرد. در نتیجه برای دسته بندی تمام محصولات روشنایی هم اینک طیف گسترده‌تری برای این شاخص وجود دارد

با سازمان ارائه شاخص نمود رنگ آشنا شوید

شاخص CRI به‌عنوان یک شاخص معتبر جهانی که به عنوان شاخص نمود رنگ شناخته می‌شود، در سال ۱۹۶۵ با روی کار آمدن لامپ‌های فلورسنت توسط کمیته بین‌المللی روشنایی (CIE) ارائه شد. اما با گذشت زمان کم کم بر کیفیت آن می افزودن و در نتیجه در سال ۱۹۷۴ کیفیت این شاخص بهبود یافت. اما کمی بعدتر درست در سال ۲۰۱۵ این شاخص به عنوان معیار سنجش شاخص نمود رنگ منابع نور مصنوعی با استاندارد جهانی به اثبات رسید و استفاده شد. اما شاید این میزان‌ کیفیت شاخص تعریف شده هنوز از نظر متخصصین کافی نبود و همانند دیگر عرصه و فعالیت‌ها که همچنان روی آن‌ها تحقیق می‌شود، تحقیقات با روند جدید فناوری روز و رویکرد بهتر روبه جلو پیش می رفت. انجمن مهندسی روشنایی (IES) توانست استانداردی تحت عنوان TM-30-15 را معرفی کند و هم اینک در تمامی انواع لامپ کم مصرف led شاهد استفاده از آن هستیم.

مزایای شاخص CRI در LED

لامپ های ال ای دی جزو پیشرفته ترین لامپ‌هایی هستند که در صرفه‌جویی انرژی محبوبیت بسیاری دارند. این محصولات جزو آخرین تکنولوژی روشنایی به شمار می‌روند و دائماً در حال بروزرسانی هستند. با توجه به فناوری روز نیز اقداماتی نظیر ارائه کیفیت بهتر روی این لامپ‌ها صورت می‌گیرد. شاخص cri به‌عنوان یک کیفیت اندازه‌گیری جزو بی‌نظیرترین تکنولوژی های انجام شده و تغییرات محسوس روی این لامپ‌ها است.

معمولاً لامپ‌ها و دیگر منابع نور مصنوعی با شاخص نمود رنگ پایین، ازلحاظ بصری و کارایی بصری شما را آزرده می کند. اما استاندارد EN 12464-1 این شاخص را برای استفاده در فضاهای مختلف مشخص کرده تا چنین اتفاقی پیش نیاید. با دانستن مزایای شاخص نمود رنگ بالا شما توانایی لازم جهت خرید لامپ کم مصرف ال ای دی را خواهید داشت و یک انتخاب درست و بصرفه ای خواهید داشت.

این شاخص در لامپ led باعث می‌شود تا شما بتوانید بهترین را انتخاب کنید و به عنوان مثال روشنایی لامپ‌های موجود در مغازه باعث می‌شود تا مشتری رنگ اجناس را واقعی‌تر ببیند و با اطمینان خاطر خرید کند. همچنین لامپ‌هایی با شاخص مناسب برای منزل به شما احساس راحتی بیشتری می‌دهد و همانند دیگر لامپ‌ها به چشم‌هایتان آسیب نمی‌زند. در بسیاری از مواقع طیف رنگی موجود ذهن مخاطب را درگیر می‌کند و در نتیجه باعث خستگی چشم‌های او می‌شود.

نوشتهٔ پیشین
شارنوری چیست؟

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید